Tadım Kuruyemiş

Türkiye’nin lider paketli kuruyemiş markası Tadım, Mehmet Tekinalp tarafından 1971 yılında İstanbul’da kurulmuştur.



1940’lı yıllardan itibaren Antep fıstığı ticareti ile uğraşan Gaziantepli Tekinalp Ailesi, bugün üçüncü kuşak temsilcileri ile birlikte Antep fıstığı tanıtımına büyük katkıda bulunmayı sürdürmektedir. Mehmet Bey’in “Fıstıkçı Arap” lakabıyla anılan babası, Antep fıstığını İstanbullulara tanıtan ilk kişilerden biri olarak bilinir ve 1950’li yıllarda Antep fıstığı ihracatını genişleterek Amerika pazarına açılmıştır.

 

 

Mehmet Tekinalp, Antep fıstığının yanı sıra diğer kuruyemişleri de paketleyerek satmaya karar vererek 1971 yılında Tadım’ı kurdu ve paketli kuruyemiş sektörüne adım atmıştır.

Tadım’ın marka özü de o dönemde net bir şekilde oluştu: “Kuruyemişi paketleyerek en kaliteli ürünü en taze haliyle ve en uygun fiyattan tüketiciye sunmak.”
Global pazarlarda Tadım markasını yüceltmek ve atıştırmalık sektöründe dünyanın en iyi şirketleri arasında yer almayı vizyon edinen Tadım Kuruyemiş, her zaman pazarın en iyi ürünlerini üreterek, Tadım markasına olan bağımlılığı artırmak ve liderler ile birlikte aynı yöne doğru hareket ederek pazarın büyümesine eşlik etmeyi amacıyla tüketicileri mutlu etmek için dağıtım kanalının hizmet seviyesini yükseltmek, kanala liderlik ederek aracıların ufkunu açmak ve iş yapma yeteneklerini geliştirerek tüm çıkar ortakları için verimi yükseltmeyi hedeflemektedir. Bugün Gebze'de ve Almanya’da kuruyemiş, kuru meyve ve Tadım Kuruyemiş Bar üretim tesisleri bulunan Tadım; 46 yıldır sektördeki öncü ve lider pozisyonunu koruyarak, üreticiden aldığı birinci kalite hammaddeyi son teknolojiye sahip makinelerden oluşan üretim hattında el değmeden işliyip, paketleyip ve en taze haliyle tüketicilerine ulaştırmaktadır.